Anchor Brewery

Anchor Brewing Company

Et af Amerikas fineste og mest velrenommerede Craft Brewing Companies. Bryggeriets historie kan spores tilbage til 1871 hvor den tyske brygger Gottlieb Brekle købte en saloon i San Francisco og etablerede et bryggeri som 25 år senere, under nye ejere Ernst Baruth og svigersønnen Otto Schinkel, fik navnet Anchor Brewery.

Ingen ved hvorfor de valgte navnet "Anchor," måske var det en symbolsk hentydning til den travle, blomstrende havn i San Francisco? Bryggeriet ligger stadig i San Francisco, selvom det er flyttet og genopført af flere gange, bl.a. på grund af det voldsomme jordskælv i 1906 som lagde det meste af byen i ruiner.

I 1920’erne under "prohibition" satte alkoholforbuddet en effektiv stopper for produktion i bryggeriet. I de efterfølgende år oplevede bryggeriet en svær og omskiftelig periode, indtil det helt lukkede i 1959. Efterfølgende har andre bryggere og ejere forsøgt sig med svingende succes. Det var først i 1965 da Fritz Maytag hørte om det gamle, slidte og konkurs­truede bryggeri, at han med køb af bryggeriet, fik skabt en ny æra for Anchor Brewery.

Med lanceringen af en ny, tidsvarende Anchor Steam Beer på flaske i 1971 og frem til 1975 med introduktion af Anchor Liberty Ale, Anchor Porter, Anchor Old Foghorn og den første, årlige Christmas Ale, kom der virkelig skred i produktion. Selvom termen "Micro Brewing" og "Craft Brewing" endnu ikke var kendt, så stod det klart at Anchor Brewery som de første mikrobryggere, havde startet en helt ny ølrevolution i USA.

Efter at have inspireret tusindvis af bryggere verden over, gik Fritz Maytag på pension og solgte Anchor Brewery til Keith Greggor og Tony Foglio i 2010. De nye ejere har en ambition om fortsat, at udvikle det ikoniske mærke som USAs førende "Craft Brewery," men stadig med respekt for tradition og håndbrygning i det gamle bryggeri i San Francisco.

Her brygges, den dag i dag, stadig i hånden, i gamle kobberkedler, efter traditionelle opskrifter og forskrifter. Selve bryghuset er et af de mest seværdige bryghuse i Amerika. Gæringen foregår på traditionel vis i åbne kar og selv om gamle traditionelle brygmetoder følges, benyttes der også moderne metoder med nøje temperaturkontrol og hygiejne i top, for at opnå den optimale kvalitet.

Gold rush
Guldfeberen omkring 1850 opmuntrede mange til at "Go West!" Tusindvis af eventyrlystne rejste til Californien for at "Se elefanten," en metafor fra den gang til den håbefulde, men risikable stræben efter lykke og eventyr. Kunstneren James Stitt har tegnet illustrationen til etiketten, og nu kan du selv "se elefanten," mens du drikker en Anchor Go West IPA og måske tænker på datidens saloons, og håbet om at gøre lykken i den nye verden.

IPA
Så tidligt som i 1849 blev den engelske Indian Pale Ale tilsat ekstra doseringer af tørhumle, for at forberede øllet til den lange rejse til Indien. Tilsvarende skete også med IPA’en som blev sendt på sørejse til San Francisco, på den lange rejse til Amerika syd om Kap Horn. De ekstra humlede varianter "IPA" klarede rejsen bedre – og en tradition for engelsk bryggede IPA i Nordamerika blev en realitet.

Anchor Go West! IPA
Go West IPA™, finder inspiration i de gamle IPA’er og rejsen til vesten – "Go West." Den er her brygget med 2-radet lys bygmalt og tørhumlet med en unik blanding af 4 amerikanske humlesorter. De komplekse aromaer af citrus, fyr og tropiske frugter, den forfriskende bitterhed og den flotte, gyldne farve forener sig i denne enestående IPA.

Der er tale om en let drikkelig, blød og frisk IPA med god, humlet bitterhed med 6,7% alc. I Anchor Go West! IPA benyttes først humletyperne apollo og bravo i brygningen efterfulgt af "dry-hopping"-teknik i lagringen, med hele fire humlevarianter: citra, equinox, calypso og eureka. IBU 75.